Lemvig Varmeværk

8 MW flisfyret kedelanlæg

Data

Totaleffekt
10,5 MW
Kedeleffekt
8 MW
Tryk
6 bar
Vandtemperatur
Max. 130° C
Brændselstype Flis

Om Lemvig Varmeværk

I marts 2015 udbød Lemvig Varmeværk opførslen af et helt nyt varmeværk placeret som et markant varetegn ved byens sydlige indfaldsvej. Det nye værk skulle indeholde administration, biomasse-kedelanlæg og biogasmotor – og fremtidssikres med mulighed for dubblering af såvel kedel som gasmotor på et senere tidspunkt.

I juni samme år vandt Euro Therm totalentreprisen på projektet, og detailprojekteringen gik i gang. Allerede den 14. august kunne det første spadestik tages – og faktisk var der tale om hele 3 spadestik, idet de oprindelige spader fra opførslen af de tre fusionerede varmeværker Klinkby Kraftvarmeværk, Nørre Nissum varmeværk og Lemvig Kraftvarmeværk symbolsk blev anvendt.

Ingen store anlægsarbejder uden overraskelser, og da udgravningen til det nye værk var godt undervejs forårsagede en umarkeret kommunal vandledning, at hele udgravningen blev forvandlet til en gigantisk swimming pool. Problemet blev dog hurtigt løst og byggeriet kunne fortsætte planmæssigt.

Euro Therm har skabt merværdi for os ved at levere et komplet, sammenhængende og intelligent anlæg baseret på komponenter udviklet af dem selv.

Svend Erik Bjerg – Driftsleder, Lemvig Varmeværk

I december måned kunne det samlede værk afleveres til Lemvig Fjernvarme helt i overensstemmelse med projektets tidsplan og lige i tide til, at julefreden kunne sænke sig efter 18 hektiske måneder med en stor indsats fra alle involverede parter.

Søndag d. 15. januar 2017 blev det nye varmeværk officielt indviet af Lemvigs borgmester under overværelse af 2.000 besøgende, der kunne glæde sig over et varmeværk med fjernvarmepriser blandt landets absolut billigste. Således viste statistikken fra december 2017, at Lemvig Fjernvarme kunne levere Danmarks 3. laveste varmepris for et standard 130 m2 hus med et varmebehov på 18,1 MWh.