Fuglebjerg Fjernvarme

4 MW flisfyret kedelanlæg

Data

Totaleffekt
11,5 MW
Kedeleffekt
4,0 + 5,5 MW
Tryk
4 bar
Vandtemperatur
Max. 110° C
Brændselstype Flis

Om Fuglebjerg Fjernvarme

Fuglebjerg Fjernvarme er etableret i 1964 som et oliefyret værk med bare 75 forbrugere. Siden er der sket en rivende udvikling og med en tilslutningsprocent på 96 har værket i dag næsten 15-doblet det tal til 1075 tillsuttede forbrugere.

De forsynes med varme fra 2 stk. Euro Therm fliskedler på hhv. 5,5 og 4,0 MW leveret i 2001 og 2011.

Siden er der også kommet et solvarme-anlæg til, som dækker ca. 20% af værkets samlede varmeproduktion.

  • 5,5 MW Euro Therm fliskedel med røggaskondensering leveret i 2001.
  • 4,0 MW Euro Therm fliskedel med røggaskondensering leveret i 2011.
  • Samlet ydelse ca. 11,5 MW inkl. røggaskondensering

Værket har haft en uproblematisk drift af de 2 fliskedler gennem alle årene med løbende vedligeholdelse af Euro Therms servicefolk.

Under servicegennemgang i 2019 blev der gennemført ultralyds tykkelsesmålinger af alle hedeflader i begge kedler og konvektionsdele.

Vi drifter 2 Euro Therm fliskedler på hhv.  5,5 og 4 MW som er leveret og monteret af Euro Therm i 2001 og 2011. Kedlerne har kørt upåklageligt i hele deres levetid. Den ældste af kedlerne blev i 2019 levetidsforlænget med udskiftning af konvektionsdelen. Arbejdet blev igen udført af Euro Therm til vores fulde tilfredshed, og vi anbefaler firmaet som en troværdig og pålidelig samarbejdspartner

Jens Peter Larsen, Fuglebjerg Fjernvarme

Efter 18 års drift viste målingerne mindre mekanisk slitage på udsatte områder på den ældste af kedlerne.

Fuglebjerg Fjernvarme valgte i den forbindelse at levetidsforlænge den kedlen med udskiftning af konvektionsdelen og turbolatorne i røgrørene.

I samme ombæring valgte Fuglebjerg at opdatere kedlen med nogle af de tiltag, der er etableret på Euro Therms kedler gennem tiden.

Således blev shuntsystemet opgraderet med ny shunt og tilhørende shuntarrangement, for derved at kunne shunte temperaturen yderligere op, og opnå en mere ensartet temperatur i den nye konvektionsdel.

Arbejdet blev udført af Euro Therms serviceafdeling for at sikre, at det blev gennemført af folk med kendskab til kedlen.